öneriler

Algoritma Nasıl Kolay Öğrenilir ? Algoritmaya nasıl çalışılır?



Bütün yazılımcı ve mühendisler başlangıçta algoritmayı görüyordur.Büyük ihtimalle gördükten sonrada bir bölümden soğumuştur.Genelde öyledir bir hevesle gelirsiniz ne görürsünüz :D Ama her şeyin başı algoritma ve algoritmik düşünce olduğu için çok iyi öğrenmeniz gerekmektedir. Eğer ki"çok basit ya, ne çalışacağım bunu"  derseniz yandınız benden söylemesi. Sakın küçümsemeyin ve bol bol çalışın :)


Peki algoritma nedir? sizleri  algoritma nedir adlı başlığıma yönlendirmek istiyorum burada örneklerle kısaca açıkladım. 
Algoritmayı daha kolay kavrayabilmemiz için akış diyagramları ile çalışabiliriz. akış şeması nedir? örnekler yazısında bunu da açıkladım.

EEE HER ŞEYİ ORDA BURDA AÇIKLAMIŞSIN BUNU NEDEN YAZDIN? diyeceksiniz DEMEYİN :D çünkü bu yazımda çok başka şeylerden bahsetmek istiyorum.


Algoritma Nasıl Öğrenilir,Neler Yapılmalı?


Algoritma öğrenmek  istiyorsanız ilk adım sakın pes etmeyin.
Bunu nasıl çözücem uğraşamıyorum bişiler yazamıyorum diyip elinizi kolunuzu çekerseniz hiç başlamayın daha iyi.
Hoca derste anlatırken dinlerken bazı şeyleri bağdaştıramayabilirsiniz çok normal neydi nereden geldi notlarınızı alın,eve gidip o notlara vakit ayırın.
Örnek veriyorum kendi derslerimden hoca bir algoritma problemi soruyor. Açıkcası basmıyor :D derste yeni görüyoruz daha kafama göre bişiler karalıyorum tabi ki de yanlış.Silmeyin sakın yanlışınızı bir köşeye koyun yanına doğrusunu yazın daha sonra inceleyin , inceledikten sonra eminim “ah salak kafam tabi ki de bu” diyeceksiniz.


Algoritmanın kodlama ile alakası yoktur. Yani demek istediğim programın basit cümlelerle adım adım yönergesinin çıkarılmasıdır. Eğer günlük hayatında yapacağın herhangi bir işin her adımını tek tek yazabilmeyi başarabiliyorsan algoritma da çıkarabilirsin elbette. Ha bunun için programlama bilgisi gerekir mi? Evet gerekir, çünkü elinde neyin olduğunu bilmelisin ki elindekiler ile ne yapabileceğini bilesin...



Şimdi bende birinci sınıf öğrencisiyim bunların hepsini yapıyor muyum tabi ki de hayır,dört dörtlük algoritma mı yapıyorum oda hayır 🙂Ama elimden geldiğince devam ettiriyorum çünkü işin özünde pes etmemek var :)


Yazdığınız algoritmadan keyif alın.

 Toplama işlemi yada basit bir hesap makinası yapmış olabilirsiniz ancak o yazdığınız kod sizin siz dünyaya getirdiniz onun babası sizsiniz. Basit olabilir ama kimse direk olarak büyük projeleri hazırlamadı yada kütüphane yazmadı bunu unutmayın :)





son olarak algoritmada en önemli şey bol bol örnek incelemektir. Ben şimdi sizler için bol bol örnek hazırlayıp burada paylaşacağım. 








Google Plus'da Paylaş

Yazar gezen mühendis

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

1 yorum :

öneriler