öneriler

Programlama Öğrenmek İçin Kaynaklar!



TÜRKÇE KAYNAKLAR

Microsoft Açık Akademi
Microsoft’un oluşturduğu ücretsiz online uygulama geliştirme okulu. C# uygulaması, HTML & CSS, ve ASP.NET MVC eğitimlerini de burada bulabilirsin.
Turkcell Geleceği Yazanlar
Android, iOS, Windows Phone üzerine mobil eğitimler, uygulama servisleri ve web programlama ile ilgili ücretsiz dersleri alabileceğin bir platform.
Udemy
Udemy ağırlıklı olarak İngilizce ve ücretli açık dersler sunsa da Türkçe bazı dersleri bulunmakta. Örneğin Java ve ASP-NET derslerini Türkçe ve ücretsiz olarak alabilirsin.
http://www.istihza.com/
istihza.com, Python programlama dili için bir Türkçe kaynak oluşturma projesi.
Çizgi-TAGEM
Çizgi-TAGEM, kar amacı gütmeden çalışan gönüllü hoclarıyla Türkiye’nin bilişim sektöründe çalışan veya bu konulara meraklı kişilere ücretsiz uzaktan öğrenim imkanı sağlar. 1800 saatin üzerinde görsel eğitim ve 90.000 sayfa üzerinde eğitim belgesi TÜBİTAK desteiyle ULAKBIM serverları üzerinde barındırılır.
Bilişime Giriş, MS Office ve Uygulama Programları, Bilgisayar Donanım ve Ağ Teknolojileri, Bilgisayar Mühendisliği ve Gömülü Sistemler, Yazılım Mühendisliği ve Bilişim Güvenliği Eğitimleri vb eğitimlere ücretsiz olarak bu siteden ulaşabilirsiniz.
Scode:
Scode 3 genç Türk girişimcinin hayata geçirdiği ve kurgulanmış senaryolarla deneyime dayalı kod bilgisi vererek kodlama öğreten mobil bir uygulama.
PHPNet:
PHPNet Resmi PHP sitesinin ve Türkiye2den katkıda bulunan gönüllülerin hazırlamış olduğu Türkçe PHP kılavuzdur.
Ruby Topluluğu:
Türkiye’de Ruby topluluğu tarafından Türkçeleştirilen ve derlenen ve Ruby hakkında bilgilere erişebileceğiniz bir kaynaktır.
Scratch:
Kendi etkileşimli hikaye, oyun ve animasyonlarınızı programlayabileceğiniz, özellikle 8-16 yaş aralığındakiler için hazırlanmış bir program. Çok dilli desteği içerisinde Türkçe’de yer alıyor. Scratch editörü ile çevrimiçi veya çevrimdışı kullanılabiliyorsunuz.
Vakakademi:
Başlangıç seviyede bazı programlama dillerini (Android, HTML, CSS gibi) ücretli olarak ve Türkçe öğretmeyi amaçlayan websitesi.

İNGİLİZCE KAYNAKLAR

Başlangıç seviyesi: Kodlamayla tanışın

Codecademy
Codecademy pek çok yazılım dilini hem ücretsiz hem de eğlenceli şekilde öğretiyor. HTML & CSS, Ruby on Rails, Java, JavaScript, Python, PHP gibi farklı programlama dillerini buradan öğrenebilirsin.
Coursera
Çoğunlukla dünyanın seçkin üniversiteleri tarafından hazırlanan ve pek çok yazılım dilinin öğretildiği kursları bu sitede bulabilirsin. Ücretli kurslar olabildiği gibi içeriklerin bir kısmını ücretsiz de tamamlamak mümkün.
Coursera’nın en çok beğenilen ve bizim de önerdiğimiz ders şöyle:
edX
MIT ve Harvard Üniversiteleri tarafından başlatılan edX, kitlesel açık kaynaklardan bir diğeri. Üniversite seviyesinde pek çok alanda kursları ücretsiz alabilmek mümkün.
edX’in en çok beğenilenlerinden olan ve bizim de önerdiğimiz ders şöyle:
İleri seviye: Bir alanda uzmanlaş
İş arama sürecinde, belirli bir alanda bir uzmanlığı olanlar genel olarak daha rahat iş buluyor. Aynı şekilde programcı olarak iş bulabilmek için de bir konuda uzmanlaşmış olmak gerekiyor. Günümüz iş çevresinde, bazı teknolojiler yaygınca kullanılıyor ve ihtiyaca göre bazı programlama dillerine talep çok fazla.
Biz aşağıda en fazla talep alan programlama dillerini listeledik. Bir dilde uzmanlaşmak için en az 1-2 ay çalışmaya ihtiyacınız olacak. Bu nedenle bizim önerimiz, bu liste içerisinden en çok ilginizi çeken dili seçip o alana yoğunlaşmanız şeklinde. Farklı seçenekler arasında gidip gelerek zaman kaybetmeyin deriz!

Mobile Developer – IOS

How to make an iOS App (Udacity)
Udacity’nin iOS uygulama geliştilmesinin anlatan ücretsiz ve ileri seviye kursu. Kursun tamamlanması yaklaşık 3 ay alacaktır.
Learn the Essentials of Swift (Apple)
Apple’ın resmi kaynağı kendini Swift ile kodlama konusunda eğitebileceğin en iyi kaynaklardan.
LearnSwift.tips
Ücretli ve ücretsiz çeşitli Swift öğrenme kaynaklarını bünyesinde toplayan kaynak.
Stanford – Developing iOS 9 Apps with Swift
Stanford Üniversitesi’nin düzenlediği dersleri video şeklinde izleyebilirsin.
Mobile Developer – Android
Build Your First Android App (Google)
Google kendi resmi sitesinde, yazılımcılara Android ile sıfırdan başlayarak ilk uygulamalrını nasıl yaratabilecekleri detaylarıyla anlatılıyor.
Developing Android Apps – Android Fundamentals (Udacity)
Udacity üzerinden Google’ın kendi oluşturduğu 1 saatlik ücretsiz Android ile geliştirme dersi.
Codepath – Android Topluluğu
Android ile sıfırdan başlayanlar ve uzman yazılımcıları bir araya getiren, yazımlıcılara geliştirme ve test kaynakları da sağlayan Android topluluğu.
Reddit – Android Yazımlımcıları Topluluğu
Android yazılımcılarını bir araya getiren, yazılım geliştirme sırasında karşılaşılan konuların, soruların tartışılabileği Android topluluğu.  
Front-end Developer – HTML/CSS/Javascript
HTML ve CSS’e Giriş Dersleri (Udacity)
Udacity üzerinden ücretsiz web geliştirmeye giriş dersi. Yeni başlayanlar için temel bir kaynak.
Web Tasarımı Temelleri (Udacity)
Udacity üzerinden ücretsiz web tasarımı temelleri dersi. HTML ve CSS Giriş dersinin üzerine web tasarımı hakkında detaylı bilgilenmek isteyenler için birebir.
TCP, IP ve Diğer Protokoller (Udacity)
Udacity üzerinden ücretsiz web teknolojileri ve web protokollerine giriş dersi. Web nasıl çalışır diye merak ediyorsanız, bu kaynağa mutlaka bakmalısınız.
Bootstrap’a Giriş (edX)
edX’in web geliştirmecilerine Bootstrap kullanımı ve geliştirme alanları için verdiği ücretsiz ders.
Back-end Developer – PHP
Bu alan hakkında biraz arkaplan ve bu seviyede öğrenmen gerekenler için şuraya tıklayın (ingilizce).
Learn PHP (Codecademy)
Codecademy’nin bu ücretsiz kursunda PHP ile ilgili tüm gerekenleri öğrenin.
Learn PHP
PHP’ye giriş için güzel ve kullanışlı bir websitesi.
PHP.net Dili Referansları (PHP Resmi Sitesi)
PHP kullanımına dair gerekli tüm detayları bulabileceğiniz PHP.net’in resmi internet sitesi.  
PHP The Right Way (Orta Seviye)
PHP hakkında en güncel bilgileri bulabileceğiniz, PHP kullanımına dair deneyimlerin paylaşıldığı referans bir websitesi. Genel olarak orta ve ileri seviye PHP geliştirmecilerine hitap ediyor.

Back-end Developer – Java

Detaylı açıklama için tıklayın.
Intro to Java (Udacity)
Udacity’ nin Java Programlama diline giriş dersi. San Jose Üniversitesi tarafından geliştirilmiş olup standart bir bilgisayar programlama ders programını takip eder. Derse erişim ücretsiz olup dersin tamamlanması yaklaşık 4 ay sürecektir.
LaunchCode Java Class
Bu ders Java Programlama diline giriş dersi olmasına rağmen daha cok problem ve alıştırma odaklı olup Java programlama dilini uygulayarak öğrenmek isteyenler için idealdir.
Zero Effort Spring Boot (Video)
Java dilini kullanan programcılar için tasarlanmış çok sayıda web modeli mevcut. Spring ise bunlar içersinde en çok kullanılanı. Bu video Spring le tanışmak için çok iyi bir fırsat.
CS50 Finance Java (Spring) Project
CS50 dersinde kullanılan bir problemi Java dilinde Spring kullanarak yapmanız isteniyor. Öğrendiklerinizi uygulamak için güzel bir fırsat.


Kaynak:kodluyoruz.org


Google Plus'da Paylaş

Yazar gezen mühendis

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

1 yorum :

öneriler