öneriler

Nasıl ders çalışıyorum? & Nasıl program yapıyorum?






Eveeet arkadaşlar bloguma hoşgeldiniz... Şurdan burdan ordan abone olabilirsiniz. 😁 Bugün sizlerle instagramdan bana en çok gelen sorulardan biri olan nasıl ders çalıştığım ve nasıl program yaptığım sorularını cevaplayacağız.

Öncelikle buna bir netlik getirelim... Herkesin çalışma şekli başkadır. Başka şekilde motive olur, başka kapasiteye sahiptir. Örneğinbenim 3 saatte anladığımı başkası 1 saatte anlayabilir. Beni iyi yönde etkileyen şeyler sizi kötü yönde etkileyebilir. Bir eğitimci olmadığımı sizler gibi öğrenci olduğumu yazıyı okurken unutmayın. Hatalarım olursa veya sormak istediğiniz bir şey lütfen yorumlarda belirtiniz. Öyleyse daha  uzatmadan başlıyorum.... Keyifli okumalar 😊



Nasıl program yapıyorum?

Öncelikle yapmam gereken her şeyi yazıyorum. Ama her şeyi. Sınava hazırlandığım sene bile millet 3-4 şey yazardı benim yapılacaklar listem uzar giderdi.😅 

Ardından listemdeki maddeleri detaylandırdığım 2. bir liste oluşturuyorum. Nasıl detay diyecekseniz örneğin 
yapılacaklar: 
1.C çalış
2. web tasarımı dersinin sınavına çalış
şimdi elimizde iki adet yapılacak var. Bu benim detaylandırma listemde şu şekilde bir şey olur:
yapılacaklar 2.liste:
1. C programlama pointer konusunda eksiğin var
2. xyz sitesindeki c örneklerinin tamamını çöz.
2. udemy şu videoyu izle
3. hazırladığın çalışma sorularını bitir. ( internetten topladığım soruları hazırladığım bir çalışma kağıdı yapıyorum)
4. a kitabının sf. 53-75 arasını bitir
...
Anlayacağınız liste bu şekilde uzayıp gidiyor.
Eeee...? Sen zaten ikinci liste yaptın bu birincisine ne gerek vardı?? Bunu neden yapıyorum diye bakacak olursak  ana liste ne yapacağımı bilmediğim boş boş durduğum zamanlar çok işime yarıyor. genellikle belli bir süre verdiğim listeler ana listelerdir. İnstagramdan taki ediyorsanız çoğunlukla görürsünüz 15 günlük sömetır için veya bir haftasonunu kapsayan programların fotoğraflarını atıyordum. Heh işte o listem benim yol gösteren listem.
Bu ikinci liste ne o zaman? Bu da benim ana listeden seçtikten sonra yol göstericim. Zaman kazanmak için birebir. C programlama çalışacağız tamam ama ne eksiğimiz var da buna çalışmaya karar verdik? Hangi kaynaktan çalışsam acaba? veya diğer soruları silmemiz lazım.

kısaca birinci liste ne çalışsam sorusuna; ikinci liste ise masaya oturduktan sonra odaklanmamı bozacak sıkıntıları ortadan kaldırıyor.


Gelelim program yaparken başka ne yapıyorum... Saati saatine bir program hazırlamam. (Yukarıdan onu fark ettiniz zaten biliyorum😅) 



Eğer sınav haftam veya yetiştirmem gereken bir şey varsa o zaman pazartesiden-cumaya olacak bir şekilde liste 2mi bölüyorum günlere. Cumartesi ve pazarı boş bırakıyorum.  Bu programın kuralı Salının görevleri hiçbir koşulda çarşambaya  bırakılmaz şeklinde. Eğer listede kayma varsa cumartesi pazar tamamlanır.

Eveeet program yapma şeklim böyle.  Sizler de kendinizinkini yorumlarda yazabilirsiniz. Böylelikle birbirimize daha çok yardım etmiş oluruz.😊
..........
not: internette çok güzel listeler kağıdı mevcut. Bana ait olanları attığım zaman özelden istiyorsunuz genelde, hepsini pinterest üzerinden buluyorum direk to do şeklinde arama yaparsanız ulaşabilirsiniz. :)
.........

Nasıl çalışıyorum?


En çok kullandığım yöntem pomodoro teknigi (Aktif link)  dir. Bilmeyenler linke tıklayabilirler. Faydalarını nasıl yaptığımı her şeyi yazdım. Özellikle uzun zamanlar boyunca çalışmak zorunda olduğunuz ama canınızın istemediği zamanlarda (örneğin yaz gelmek üzereyken girdiğimiz büt haftalarııııı) Sıkılmadan etüt sistemiyle tüm dersleri bitiriyorsunuz.

Diğer kullanmayı sevdiğim yöntem özellikle bilgisayarla ilgili bir şey çalışırken (kodlama çalışmaları örneğin) youtube amcamızdan uzun süreli müziklerden açıyoruz ve müzik bitmeden kalkmıyoruz. Ders çalışma müzikleri, uzun müzikler yapan bazı kanallar veya sevdiğim müziklerin birleştirimiş mixlerini açıyorum.
bazı kanallara örnek vermek gerekirse en sevdiğim 4 kanal: Trap nation, chilloutDear, Koala Kontrol, MrOtterMusic.


Listeler yöntemimi anlatırken programları nasıl kullanarak çalıştığımı anlattım bunu tekrar anlatmamak adına geçyorum.

Sadece ders için değil aynı zamanda her şey için okuduğumdan beri uyguladığım teknik: 3 2 1 go.... Gerçekten erteleme probleminiz varsa kesinlikle deneyin derim. Başta çok çocukça gelmişti böyle şey mi olur tarzı ama denemeden bilemezsiniz derler ya o hesap. Kesin deneyin. ilgili makale: basariokulu.org/ataleti-yenmek-ve-321-teknigi (Aktif link)


Son olarak da motivasyon depoluyorum arkadaşlar. İnsan motivasyonu düşükken çalışamaz, çalışsa da ona zehir olur. Hayal ettiğiniz bir şey, Ulaşmak istediğiniz bir hedef olduğu zaman çalışmak daha kolay oluyor gerçekten. Oraya ulaşmak için içimizde olan isteği fark etmemiz gerekiyor. Bir de onun birkaç saniyeden fazla sürmesi lazım, benimki masaya oturunca kaçıyor da😄😄

Eğer başka bir şey yapasım varsa da derse kendimi zorlamıyorum. Enerjimi toplayıp dönüyorum derse. Kafanızda oyun oynamak varsa, lol atayım, neverwinter a gireyim org keseyim, şu son bölümü de izleseydim, ay acaba şuan x kişisi napıyordur tarzı şeyleri atın, kafanız bomboş olsun. Yoksa çalıştığınızdan bir şey anlamazsınız. Hani kitabı okursunuz okursunuz arka sayfaya geçtiğinizde anlarsınız ki ön sayfadaki hiçbir şeyi anlayarak okumamışsınız, HEH işte ağlıya somurta çalıştınız sınava geldiniz, diyeceğiniz şey "soruları ezberleyeyim de belki bütte aynısını sorar." olur. 😓😅



EVEEET BİR YAZIMIZIN SONUNA DAHA GELDİK. BURAYA KADAR OKUDAYSANIZ TEŞEKKÜR EDERİMMM....

Başladığım şekilde bitirmek istiyorum. Burada yazanlar umarım işinize yaramıştır ve sizleri olumlu yönde etkiler.Unutmayalım ki Herkesin çalışma şekli başkadır. Başka şekilde motive olur, başka kapasiteye sahiptir. Örneğin benim 3 saatte anladığımı başkası 1 saatte anlayabilir. Beni iyi yönde etkileyen şeyler sizi kötü yönde etkileyebilir. Bir eğitimci olmadığımı sizler gibi öğrenci olduğumu yazıyı okurken unutmayın. Hatalarım olursa veya sormak istediğiniz bir şey lütfen yorumlarda belirtiniz. İyi günler dilerim 😊



Google Plus'da Paylaş

Yazar gezen mühendis

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

2 yorum :

öneriler